05:36
10 december 2022

‘Personeel Belastingdienst durft misstanden niet aan te kaarten’

‘Personeel Belastingdienst durft misstanden niet aan te kaarten’

De werkcultuur bij de Belastingdienst is zo vijandig dat ambtenaren misstanden niet aan durven te kaarten. Dat is niet alleen zo bij de afdeling Toeslagen, maar ook bij de Belastingtelefoon. Het is net alsof ‘managers en medewerkers in gescheiden werelden leven’.

Dat blijkt uit een nog ongepubliceerd rapport waar NRC over schrijft. Het gaat om een onderzoek dat door twee juristen is uitgevoerd in opdracht van de Tweede Kamer naar aanleiding van de toeslagenaffaire.

‘Wet- en regelgeving’
De krant heeft het rapport ingezien en concludeert dat medewerkers die schrijnende verhalen van burgers doorgeven aan leidinggevenden te horen krijgen dat ‘de wet- en regelgeving nou eenmaal zo is’.

Lees verder via rtlnieuws.nl

Meer leren over Next Level toezicht? Kom naar de geheel nieuwe editie van de HCB Seminarreeks ‘Toezicht in Transitie 2021 – Next Level toezicht in de praktijk’  met Theodor Kockelkoren (Staatstoezicht op de Mijnen), prof. Muel Kaptein (hoogleraar Erasmus Universiteit), Paul van Dijk (adviseur) en Meike Bokhorst (Universiteit Utrecht, Nationale Ombudsman)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.