05:22
29 november 2023

Douanier aangehouden op verdenking van corruptie

Douanier aangehouden op verdenking van corruptie

De politie heeft dinsdagochtend een 29-jarige douanier thuis in Rotterdam aangehouden. De man wordt verdacht van computervredebreuk, schending ambtsgeheim en corruptie.

Volledige beperkingen
De man wordt verdacht van verstrekken van Douane-informatie over de Rotterdamse haven aan criminelen in ruil voor geld. De verdachte zit in volledige beperkingen en mag alleen contact hebben met zijn advocaat. Om die reden is het Openbaar Ministerie terughoudend met het geven van informatie over het strafrechtelijk onderzoek.

Lees verder via om.nl

Meer leren over ondermijning? Kom 18 november 2021 naar het HCB Seminar ‘De Veilige Gemeente 2021 – Ondermijnende georganiseerde criminaliteit vanuit een Europees perspectief’ met o.a. Luud Geerlings, coördinator EURIEC, Han Moraal, Nederlands lid in het college van Eurojust en Secretaris-generaal IAP, Eric van der Schild, Project Manager Europol Financial Intelligence Public Private Partnership [EFIPPP] en Chair of the EFIPPP Steering Group en Frank van Summeren, adviseur veiligheid bij RONT Management Consultants

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *