01:54
22 juni 2024

UWV: Meer arbeidsmigratie nodig door groot personeelstekort

UWV: Meer arbeidsmigratie nodig door groot personeelstekort

Er zijn op dit moment meer vacatures dan werkzoekenden. En die krapte op de arbeidsmarkt kan de komende jaren nog erger worden, verwacht het UWV. Daarom moeten we alle oplossingen voor die krapte met beide handen aanpakken, ook het inzetten van meer arbeidsmigranten.

Doen we dat niet, dan dreigen de personeelstekorten nog groter te worden. “We hebben de afgelopen tijd al gezien waar dat toe kan leiden”, zegt Nathalie van Berkel, bestuurslid bij het UWV. “Er rijden minder treinen, op veel plekken zijn langere wachttijden en de horeca is vaker dicht.”

Lees verder via nu.nl

Meer leren over de omgang met maatschappelijke onrust en polarisatie van Otto Adang en andere docenten? Kom vanaf 9 november naar de  Hybride HCB Cursus ‘Omgang met maatschappelijke onrust en polarisatie’ van het Haags Congres Bureau die start op 9 november 2023.

Wilt u leren over slagvaardig teams en teaming? Kom 13 december naar de HCB Masterclass ‘Slagvaardige Teams in kinderopvang, basisonderwijs en IKC 2023’ georganiseerd door het Haags Congres Bureau. U ontvangt als deelnemer het boek van Hans van der Loo en Patrick Davidson ‘Teaming – De nieuwe realiteit van samenwerken’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *