03:46
25 januari 2022

Gemeente wil woonpark voor meer dan 200 arbeidsmigranten in ‘s-Gravenzande

Gemeente wil woonpark voor meer dan 200 arbeidsmigranten in ‘s-Gravenzande

De gemeente Westland wil samen met AGM Vastgoed een woonpark voor meer dan tweehonderd arbeidsmigranten bouwen aan de Maasdijk in ‘s-Gravenzande. Het woonpark bestaat uit vijf wooncomplexen met alle benodigde voorzieningen. Op maandag 29 november organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst voor bewoners die vragen hebben over het plan.

Het woonpark is volgens de gemeente nodig omdat er voor de vele arbeidsmigranten in de gemeente Westland bij lange na niet genoeg bedden zijn. ‘Daarom is nieuwe huisvesting voor arbeidsmigranten met een goede prijs en kwaliteit een blijvend aandachtspunt’, schrijft de gemeente. Het plan, een initiatief van AGM Vastgoed, is dan ook positief ontvangen door het college van burgemeester en wethouders. Voor het park is een vergunning van 10 jaar aangevraagd.

De beoogde locatie voor het woonpark is het veld achter de Maasdijk, naast woning nummer 13. Daar moeten straks vijf wooncomplexen verrijzen die deels uit twee en deels uit drie verdiepingen bestaan. In het park komt daarnaast ook een wasserette, een eigen parkeerplaats, een leslokaal en een beheerderswoning. Ook wordt er 24 uur per dag toezicht gehouden en wordt er een omgevingsmanager aangesteld.

Lees verder via omroepwest.nl

Meer leren over Huisvesting Arbeidsmigranten? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 2 december 2021 met Jeroen Kemna, Frank van Summeren en Wiebo Kersten. Kijk op de website van het Haags Congres Bureau voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien + achttien =