03:42
25 januari 2022

Personeelstekorten dwingen kinderopvang om groepen naar huis te sturen

Personeelstekorten dwingen kinderopvang om groepen naar huis te sturen

De personeelstekorten bij Mikz Kinderopvang zijn soms zo groot, dat kindgroepen worden gesloten. ,,Voor ons echt het aller, allerlaatste maar soms kunnen we gewoon niet anders, willen we een verantwoorde en veilige opvang bieden”, stelt woordvoerder Maurice Simmerok. Deze week gaat het in totaal om zo’n 75 kinderen die niet terecht konden. Ook in Vlijmen sloot een groep.

De ouders en verzorgers van de ongeveer 3.200 kinderen die Mikz op 37 locaties in de gemeenten Heusden, Waalwijk en Loon op Zand onder z’n hoede heeft, hebben inmiddels een brief ontvangen. Daarin worden ze geïnformeerd over het besluit van de kinderopvangorganisatie om in bepaalde situaties groepen te sluiten. ,,Een moeilijk en ingrijpend besluit dat niet in ons DNA zit”, schrijft het managementteam.

Lees verder via bndestem.nl

Leren hoe je een wendbare organisatie wordt? Kom 7 april naar de geheel nieuwe editie van het HCB Seminar ‘Checklist Kinderopvang’ deze keer over Wendbaarheid organiseren in de praktijk.

Of kom leren over leiderschap in tijden van verandering tijdens de HCB Masterclasses Leiderschap in Kinderopvang, Basisonderwijs en IKC 2022  die starten op 24 maart bij Rudolf Magnus in Utrecht. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een + twee =