11:51
24 januari 2022

25.000 extra voor de wijk Oosterboer in Meppel: ‘Mensen niet teleurstellen’

25.000 extra voor de wijk Oosterboer in Meppel: ‘Mensen niet teleurstellen’

Gemeente Meppel werkt hard aan de wijkaanpak Oosterboer. Dat is een plan om de wijk een fikse update te geven. Veel geld is er niet beschikbaar voor en daarom bestaat de angst dat het enthousiasme in de wijk afneemt. Daarom steekt de gemeente 25.000 euro extra in het project.

De wijk Oosterboer is een grote uitbreidingswijk van Meppel uit de jaren ’80. De gemeente Meppel wil de komende jaren extra aandacht aan groen, winkels, onderwijs, welzijn en inrichting in de Oosterboer. Vier jaar geleden werd een begin gemaakt. Wethouder Jaap van der Haar ging in gesprek met inwoners om hun wensen in kaart te brengen. “We hadden bepaalde voorstellingen waarvan wij dachten dat de wijk op zat te wachten”, vertelt Van der Haar. Zijn beeld bleek niet te kloppen. “De wijk op heel andere zaken zit te wachten.”

Nu de wensen duidelijk zijn, is er nauwelijks geld om dat aan te pakken. “Tegen de tijd dat de wensen duidelijk werden hebben wij naar de financiën gekeken en vastgesteld dat de financiën van de gemeente er zwak voor staan”, vervolgt Van der Haar. “Aan de hand daarvan hebben we in eerste instantie kleinere budgetten beschikbaar gesteld.”

Lees verder via rtvdrenthe.nl

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 22 juni bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 − drie =