12:21
23 juni 2021

Zoutbedrijf Nouryon betert zich, maar verscherpt toezicht blijft

Zoutbedrijf Nouryon betert zich, maar verscherpt toezicht blijft

Zoutbedrijf Nouryon uit Hengelo blijft in elk geval tot het einde van dit jaar onder verscherpt toezicht staan van het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM). Het voormalige ‘Specialty Chemicals’ deel van AkzoNobel staat sinds eind 2016 onder verscherpt toezicht na diverse incidenten. Het is wel zo dat het bedrijf zich betert.

Het verscherpte toezicht is jaren geleden ingesteld omdat lekkageproblemen bij de zoutwinning niet goed onder controle waren. Ook gaf Nouryon het opruimen van niet meer gebruikte cavernes (zoutputten) te weinig urgentie.

Lees verder via rtvoost.nl

Dr. Meike Bokhorst en Prof. dr. Lisette van der Hel zijn de keynotespeakers tijdens de geheel nieuwe HCB Studiedag ‘Toezichtstrategieën in de praktijk 2020’ die online plaatsvindt op 2 december 2020 vanuit het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over Tools in Toezicht? Volg 10 november online de nieuwe editie van het Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie van het Haags Congres Bureau. Met praktijkbijdragen door oa Dr. Katy de Kogel over het toezicht met technologie op delinquenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 − 2 =