09:10
12 juli 2024

Weinig klachten, maar toch verder onderzoek naar huisvesting arbeidsmigranten

Weinig klachten, maar toch verder onderzoek naar huisvesting arbeidsmigranten

Jan de Regt, die de huisvestingsproblematiek van arbeidsmigranten in coronatijd onderzoekt, wil meer onderzoek doen voor hij een definitieve conclusie trekt uit een enquête die vandaag is gepresenteerd. Daaruit bleek dat van de 113 instanties die de enquête invulden slechts acht problemen hebben met huisvesting.

Jan de Regt is er niet van overtuigd dat de resultaten van de enquête het hele verhaal vertellen. “Nee zeker niet. Ik heb nog gesprekken met gemeentes om ook daar te vragen of zij problemen ervaren. Een soort dubbelcheck. En ik ga met de uitslag ook nog in gesprek met de Recron, ZLTO en Horeca Nederland. Bovendien praat ik met detacheringsbureau’s en bedrijven die onderdak bieden, met de vraag of zij nog tegen problemen aanlopen en daarmee kan ik een compleet beeld krijgen van wat de echte problematiek is.”

Lees verder via omroepzeeland.nl

Meer leren van oa Jeroen Kemna over de omgang met bijzondere doelgroepen (waaronder arbeidsmigranten en woonwagenbewoners) en de aanpak van kwetsbare gebieden? Kom naar de HCB Cursus die start op 4 november in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *