11:53
21 maart 2023

Zorginstelling wordt vastgoedpartij met energieneutrale woningen

Zorginstelling wordt vastgoedpartij met energieneutrale woningen

Zorginstelling IJsselheem gaat een oud schoolgebouw in Kampen duurzaam renoveren zodat er ouderen met een intensieve zorgvraag zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen. Daarmee stapt de organisatie in het gat dat de vastgoedmarkt laat liggen en biedt het een oplossing voor vergrijzing, de toenemende vraag naar langdurige zorg en personeelstekorten.

“Als het concept niet aanslaat en die woningen onverhuurbaar blijken, dan zitten ze met een financiële strop. Dat is een risico dat past bij ontwikkelaars, maar doorgaans niet heel logisch is voor een zorgaanbieder. Dus hiermee steken ze hun nek uit.” Aan het woord is Sierd Bron van adviesbureau Rebel. Hij beoordeelde de businesscase van IJsselheem en ging met banken in gesprek over de financiering. “Alle banken die we benaderd hebben, reageerden positief en deden een aanbod.”

Lees verder via change.inc

Meer leren over Samen veranderen 2022 – Anders werken aan maatschappelijke transities? Kom 3 juni naar Leerhotel het Klooster leren met en van Prof. dr. Jaap Boonstra, hoogleraar Organisatiedynamiek bij ESADE Business & Law School in Barcelona, professor Organisatieverandering bij WU (Vienna University of Economics and Business) en verbonden aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB), Prof. dr. Jan-Kees Helderman, hoogleraar Sociaal beleid en bestuur aan de Faculteit der Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit, Hester van Buren, voorzitter Raad van Bestuur bij Rochdale, Karen den Hertog, Hoofd afdeling Gezond Leven bij de Gemeente Amsterdam en MT-lid GGD Amsterdam-Amstelland, Shirine Moerkerken, Interventiekundige bij Strange | Strategy and Change en auteur van de boeken ‘Hoe ik verander’ en ‘Conflict eren’ en Elleke van Gelder, Ontwikkelaar en ontwerper Sociale Innovatie, Nationale Politie. Zie de website van het Haags Congres Bureau voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *