11:41
18 augustus 2022

Wijkteams hebben toegevoegde waarde

Wijkteams hebben toegevoegde waarde

75 procent van de inwoners vindt dat de ondersteuning van het wijkteam hen helpt. Dat blijkt uit onderzoek naar de toegevoegde waarde van wijkteams, in opdracht van Associatie Wijkteams.

Omdat wijkteams laagdrempelig aanwezig zijn in de wijk, zoals bij huisartsen en op scholen, kunnen zij vragen vroegtijdig signaleren. Ook is door hun toegankelijkheid de samenwerking met partners verbeterd en wordt er eerder en sneller hulp ingezet.

Meerdere wijkteams komen niet toe aan het zelf hulp bieden en verwijzen eerder naar specialistische jeugdhulp. Wanneer een wijkteam wel zelf hulp biedt, is dat aantoonbaar effectiever. Zo zijn er minder verwijzingen naar specialistische jeugdhulp bij deze wijkteams dan bij wijkteams die enkel verwijzen. Ook is bij deze wijkteams de trajectduur van specialistische ambulante jeugdhulp korter en is de toename van deze vorm van hulp minder sterk.

Lees verder via nji.nl

Meer leren van Godfried van Gestel, Frank van Summeren en Robert van Brakel over een integrale persoonsgerichte aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 2 juni in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over Samen veranderen 2022 – Anders werken aan maatschappelijke transities? Kom 3 juni naar Leerhotel het Klooster leren met en van Prof. dr. Jaap Boonstra, hoogleraar Organisatiedynamiek bij ESADE Business & Law School in Barcelona, professor Organisatieverandering bij WU (Vienna University of Economics and Business) en verbonden aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB), Prof. dr. Jan-Kees Helderman, hoogleraar Sociaal beleid en bestuur aan de Faculteit der Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit, Hester van Buren, voorzitter Raad van Bestuur bij Rochdale, Karen den Hertog, Hoofd afdeling Gezond Leven bij de Gemeente Amsterdam en MT-lid GGD Amsterdam-Amstelland, Shirine Moerkerken, Interventiekundige bij Strange | Strategy and Change en auteur van de boeken ‘Hoe ik verander’ en ‘Conflict eren’ en Elleke van Gelder, Ontwikkelaar en ontwerper Sociale Innovatie, Nationale Politie. Zie de website van het Haags Congres Bureau voor meer informatie.

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen en de aanpak van kwetsbare gebieden? Kom naar de HCB Cursus die start op 10 juni in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.