05:53
22 april 2024

Hoe klom ‘afvoerputje’ Pendrecht op Rotterdam-Zuid uit diep dal?

Hoe klom ‘afvoerputje’ Pendrecht op Rotterdam-Zuid uit diep dal?

Het Rotterdamse Pendrecht scoort het best sinds jaren op de onlangs gepubliceerde veiligheidsindex. Hoe de voormalige tweede slechtste wijk van Nederland geruisloos transformeerde tot een „gewone doorsnee woonwijk”.

Sou (37) duwt de buggy met daarin haar dochter over Plein 1953, het hart van Pendrecht. Acht jaar geleden kwam ze in de wijk wonen, in een van de nieuwe koopwoningen van De Tuin op het Zuiden. „We kwamen vanuit Charlois en waren op zoek naar een huis met meer ruimte in het groen. We zijn hier heel tevreden. Winkels, groen, de metro, alles is hier in de directe omgeving.”

Lees verder via nrc.nl

Leren en reflecteren als burgemeester, wethouder, hoofd van politie, officier van justitie of hoofd OOV op veiligheidsthema’s als mensenhandel, cybercime, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 9 februari 2023 naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ in Den Haag georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa prof. dr. Bob Hoogenboom, prof. dr. Jon Schilder en prof. dr. Janine Janssen.

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen (arbeidsmigranten, woonwagenbewoners) en de aanpak van kwetsbare gebieden (waaronder aandachtswijken, vakantieparken, bedrijventerreinen, woonwagenlocaties en buitengebieden)? Kom naar de HCB Cursus ‘Aanpak bijzondere doelgroepen en kwetsbare gebieden 2023’ die start op 17 maart 2023 in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *