10:13
28 oktober 2021

Werkdruk hoog in kinderopvang, kwart medewerkers overweegt te stoppen

Werkdruk hoog in kinderopvang, kwart medewerkers overweegt te stoppen

Veel medewerkers in de sector Zorg & Welzijn overwegen om met hun werk te stoppen, in de kinderopvang zelfs een kwart van de ondervraagden. De hoge werkdruk is hiervoor de belangrijkste reden. Dit blijkt uit een onderzoek van de FNV onder 12.000 leden. Dit meldt Kinderopvangtotaal.

Uit het onderzoek blijkt dat een derde van de zorgmedewerkers minder vrij konden nemen. In braches waar met een jaarurensystematiek wordt gewerkt, zoals in de kinderopvang, is geschoven met uren, waardoor ze minder verlof konden opbouwen. 33 procent van alles zorg- en welzijnsmedewerkers kan met de huidige urenverdeling onvoldoende tot rust komen. In de kinderopvang is dat 36 procent.

Lees verder via nationaleonderwijsgids.nl

Meer leren van Thecla GoossensLoes van Wessum en Bregje Spijkerman over leiderschap? Kom naar de HCB Seminarreeks ‘Leiderschap in Kinderopvang, Basisonderwijs en IKC’ die start op 13 oktober.

Of kom 16 december naar de geheel nieuwe editie van het HCB Seminar ‘Checklist Kinderopvang’ deze keer over Wendbaarheid organiseren in de praktijk. Met Pauline Slot, Universitair Docent en onderzoeker op het gebied van kwaliteit in de kinderopvang, Universiteit van Utrecht, Mark Nijssen, oprichter en adviseur bij de organisatieontwerpers en Roswitha Heitbrink, Samensturend verandermanager

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 + negentien =