02:18
02 december 2021

Van Vollenhoven: “Naast de onderzoeksraad moet er een kritische waakhond komen”

Van Vollenhoven: “Naast de onderzoeksraad moet er een kritische waakhond komen”

Er moet een ‘kritische waakhond voor de veiligheid’ komen. Dat bepleit voorzitter Pieter van Vollenhoven van de Stichting Maatschappij en Veiligheid. Zo’n waakhond zou moeten controleren wat er is terechtgekomen van de adviezen en voornemens die voortvloeien uit het onderzoek dat na een ramp of incident wordt gedaan.

Door versnippering van het onderwerp veiligheid over verschillende instanties heeft het volgens Van Vollenhoven 22 jaar geduurd voor de Onderzoeksraad voor Veiligheid tot stand kwam. Die raad heeft zijn nut intussen wel bewezen, maar kan er niet ook nog op toezien wat er van zijn aanbevelingen terechtkomt, aldus de hoogleraar risicomanagement.

Lees verder via cobouw.nl

Meer leren over lokaal veiligheidsbeleid? Kom naar de HCB Colleges Veiligheid, recht en bestuur van het Haags Congres Bureau die 10 oktober starten bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag. Sprekers zijn prof. dr. Ira Helsloot (RUN), Steven De Smet (politiecommissaris in Gent), prof. dr. Hans Boutelllier (VU), Dr. Elke Devroe (HoGent), Dr. Ronald van Steden & Dr. Marc Schuilenburg (VU) en de burgemeester van Wierden, Henk Robben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × vijf =