07:19
16 augustus 2022

Uitvoering NPO verloopt succesvol

Uitvoering NPO verloopt succesvol

Het lukt meer dan de helft van de schoolleiders om het Nationaal Programma Onderwijs uit te voeren. Dat blijkt uit de tweede voortgangsrapportage van het programma, die aan de Tweede Kamer is gestuurd.

Via het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) krijgen scholen steun om leerlingen na de lockdowns te helpen hun leervertraging in te halen en om hun mentaal welbevinden te verbeteren. Het ministerie van Onderwijs heeft daarvoor een menukaart met interventies opgesteld.

Leerlingen lekkerder in hun vel
Bij het wegwerken van de vertragingen kiezen de meeste scholen voor interventies die hun leerlingen helpen weer lekkerder in hun vel te zitten, blijkt uit de rapportage. Daarnaast zien vooral schoolleiders en medewerkers uit het primair onderwijs dat het NPO een positief effect heeft op hun professionele ontwikkeling. Een klein deel van de schoolleiders zegt dat hun plannen niet goed van de grond komen, onder andere doordat ze moeite hebben personeel te vinden.

Lees verder via nji.nl

Meer leren van Mark Nijssen over wendbaarheid organiseren in dynamische tijden? Kom 9 juni 2022 naar de geheel nieuwe editie van het HCB Seminar ‘Checklist Kinderopvang en Basisonderwijs’ deze keer over Wendbaarheid organiseren in de praktijk. Met Pauline Slot, Universitair Docent en onderzoeker op het gebied van kwaliteit in de kinderopvang, Universiteit van Utrecht, Mark Nijssen, oprichter en adviseur bij de organisatieontwerpers en Roswitha Heitbrink, Samensturend verandermanager.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.