07:17
02 april 2023

Tientallen tractoren van de weg gehaald, noodbevel in Den Haag

Tientallen tractoren van de weg gehaald, noodbevel in Den Haag

Tientallen tractoren zijn onderweg naar Den Haag en worden door de politie tegengehouden. Vanochtend kondigde de gemeente een noodbevel af in de stad.

Om verstoring van de openbare orde te voorkomen, besloot Den Haag geen trekkers toe te laten en zijn er flexibele wegafzettingen geplaatst om te voorkomen dat demonstraten het centrum inrijden.

Actievoerders van Farmers Defence Force (FDF) en Samen voor Nederland (SvNL) willen vanmiddag in het Zuiderpark demonstreren tegen het stikstofbeleid, maar ook tegen de trage afhandeling van de toeslagaffaire en het schadeherstel in Groningen.

Lees verder via nos.nl

Meer leren van lector en hoogleraar Otto Adang van de Politieacademie en de Rijksuniversiteit Groningen over maatschappelijke onrust en polarisatie? Kom naar de Hybride HCB Cursus ‘Omgang met maatschappelijke onrust en polarisatie 2023’ die start op 9 mei 2023 in Den Haag. Verder met Jan van der Grinten, Van Doorne (oa over het online gebiedsverbod), Frank van Summeren, RONT Management Consultants en Toon Ruiken, Nationale Politie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *