05:57
21 mei 2024

‘De provincie is er niet alleen voor de ruimte’

‘De provincie is er niet alleen voor de ruimte’

Provincies moeten zich niet alleen maar op hun kerntaken richten, vindt gedeputeerde Van Toorenburg.

Breed gedeeld
Wie denkt aan provincies, denkt aan zaken als woningbouw, natuur en infrastructuur. Thema’s als gezondheid, sociale zekerheid of kansengelijkheid, worden eerder met gemeenten en het rijk geassocieerd. Toch heeft de provincie wel degelijk een rol in het sociaal domein, vindt CDA-gedeputeerde Madeleine van Toorenburg. Volgens haar kunnen provincies gemeenten helpen om nieuwe aanpakken uit te rollen en goed werkende initiatieven op te schalen.

Toen in 2021 het gehele Limburgse college van gedeputeerde staten was opgestapt, werd Van Toorenburg vanuit Brabant ingevlogen om de portefeuille ‘sociale agenda’ over te nemen. Ze woont niet in de provincie, maar heeft wel een speciale band met Limburg. ‘Ik ben verknocht aan Limburg. Mijn ouderlijk huis staat hier, ik heb er lang gewoond.’

Lees verder via binnenlandsbestuur.nl

Meer leren van Frank van Summeren, Werner van Herle, Elise Koster, Marjoke van Ommen e.a. over de omgang met bijzondere doelgroepen (arbeidsmigranten, woonwagenbewoners) en de aanpak van kwetsbare gebieden (waaronder aandachtswijken, vakantieparken, bedrijventerreinen, woonwagenlocaties en buitengebieden)? Kom naar de HCB Cursus ‘Aanpak bijzondere doelgroepen en kwetsbare gebieden 2023’ die start op 17 maart 2023 in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *