01:04
30 maart 2023

Keuze in het stemhokje: hoe en waar in Overijssel moet er worden gebouwd?

Keuze in het stemhokje: hoe en waar in Overijssel moet er worden gebouwd?

Voor 2030 moeten er minimaal 42.300 huizen worden gebouwd in Overijssel. En dus is er werk aan de winkel. Maar hoe en waar deze woningen moeten worden gebouwd, daar verschillen de partijen die deelnemen aan de Provinciale Statenverkiezingen over. En dus valt er binnen dit thema wel wat te kiezen.

Dat blijkt uit de dertig stellingen die RTV Oost voor het Kieskompas heeft voorgelegd aan de partijen. Deze week lichten we er vier uit: vandaag de woningbouw.

Woningen ten koste van groen
Er moeten meer woningen worden gebouwd, ook al verdwijnt er dan groen buitengebied, vindt JA21. Volgens de SGP kan bouwen niet alleen maar binnenstedelijk.

Lees verder via rtvoost.nl

Meer leren van Frank van Summeren, Werner van Herle, Elise Koster, Marjoke van Ommen e.a. over de omgang met bijzondere doelgroepen (arbeidsmigranten, woonwagenbewoners) en de aanpak van kwetsbare gebieden (waaronder aandachtswijken, vakantieparken, bedrijventerreinen, woonwagenlocaties en buitengebieden)? Kom naar de HCB Cursus ‘Aanpak bijzondere doelgroepen en kwetsbare gebieden 2023’ die start op 17 maart 2023 in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *