08:45
05 februari 2023

Strijd om loonsverhoging in kinderopvang laait op terwijl personeelstekort groeit

Strijd om loonsverhoging in kinderopvang laait op terwijl personeelstekort groeit

In de strijd om extra personeel bij de kinderopvang komen werkgevers er bij lange na niet uit met de vakbonden. Die vragen namelijk zeker het dubbele van wat geboden wordt. Wat is er allemaal aan de hand in de sector?

Zowel werkgevers als vakbonden hebben de hakken in het zand staan bij onderhandelingen voor een nieuwe cao voor de kinderopvang vanaf 2023. 111.000 werknemers wachten hierop.

Kinderopvangwerkgevers willen in een eindbod ruim 10 procent extra bieden, maar dat is wel het percentage over twee jaar gespreid (2023 een verhoging en 2024 ook een verhoging) en ook deels opgebouwd met eindejaarsuitkeringen. Ook worden loonschalen aangepast, personeel stapt op een hoger niveau in en kan langer doorgroeien in salaris.

Lees verder via nu.nl

Op zoek naar inspiratie voor je team op de basisschool, kinderopvang of IKC? En hoe je daarbij klantenergie, medewerker-energie en kind-energie benut? Kom 15 maart naar Utrecht voor de Nationale Directeurendag Kinderopvang & Basisonderwijs 2022 – Energieke Klantgerichte Organisaties georganiseerd door het Haags Congres Bureau en ondersteund door BMK.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *