10:27
05 december 2022

Hou de minister weg uit de leiding van de politie

Hou de minister weg uit de leiding van de politie

Nationale Politie Is de politie door de politiek aan de leiband gelegd? Volgt de politieorganisatie nu dus hypes en mediarumoer? Een nieuw boek geeft aanwijzingen, ziet Bob Hoogenboom op het blog Recht en Bestuur.

Deze maand verscheen het boek Blauwdruk. Kroniek van de Nationale Politie. In 768 pagina’s worden de eerste jaren van de vorming van de nationale politie gedetailleerd beschreven. Hoofdstukken als ‘Wie is straks de baas van de politie’, ‘Koninkrijken aan duigen’ en ‘Leg het ons maar op, maar dan stopt wat ons betreft de samenwerking’ geven machiavellistische doorkijkjes in het reorganisatieproces.

Lees verder via nrc.nl

Leren en reflecteren van oa. prof. dr. Bob Hoogenboom als burgemeester, wethouder, hoofd van politie, officier van justitie of hoofd OOV op veiligheidsthema’s als mensenhandel, cybercime, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 9 februari 2023 naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ in Den Haag georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.