03:46
02 oktober 2022

Sociale samenhang in de wijken ‘Struikelend ontwikkelen’

Sociale samenhang in de wijken ‘Struikelend ontwikkelen’

Eind februari 2017 kwam de voorgestelde beleidsnota ‘De wijk aan zet’ uit, waarmee het College van B&W (Burgemeester en Wethouders) beschrijft wat zij de komende jaren – tot en met 2020 – wil in het sociale domein van Tilburg. Deze nota is niet bedoeld als blauwdruk, als een vastliggend plan, maar het is bedoeld om aangepast te kunnen worden als dat nodig blijkt. Iedereen die erbij betrokken is moet ‘struikelend kunnen ontwikkelen’, vergissingen moeten kunnen maken.

En uiteraard gaat het ten slotte over geld, en wie wat mag besteden, waaraan en met welke reden. Met 40 wijken in Tilburg een ingewikkelde klus, zeker nu de gemeente graag wil dat ‘de wijken’ ‘het’ ‘zelf gaan doen’. Welke wijken? Wie doen iets in de wijken en wat is ‘het’? Wat kunnen mensen in de wijken zelf, en wat niet? Wie regisseert? Wie coördineert? En wie is verantwoordelijk?

Het gaat in deze nota uiteindelijk om een slordige €14 miljoen, ongeveer 3,5% van het budget van €400 miljoen dat in het ‘sociale domein’ in de gemeente Tilburg omgaat. Immers: hoe meer mensen zelf doen, hoe minder geld er naar ‘dure professionals’ hoeft te gaan.

Lees verder via Tilburgers.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.