09:02
16 oktober 2021

Paul Frissen geeft Inspectieraad impuls in het denken over toezicht

Paul Frissen geeft Inspectieraad impuls in het denken over toezicht

Met prikkelende stellingen en verrassende ideeën over de rol van toezicht in de samenleving, gaf hoogleraar Paul Frissen op dinsdag 14 september de Inspectieraad stof tot nadenken. Directe aanleiding voor de uitnodiging was de bijdrage van Frissen aan de essaybundel Lijdelijk Toezien? van het Montesquieu Instituut.

Rechtsstaat
Door de kritische buitenwereld binnen te halen, wil de Inspectieraad zijn eigen denkproces over de rol en positie van toezicht voeden. Frissen stelde onder meer dat toezicht op de eerste plaats handhaving van de wet is en op de tweede plaats het beschermen van belangen van zwakkeren tegenover het monopolie van de staat. En dat de functie van tegenspraak niet beter beleid is, maar het hinderen en tegenhouden van slecht beleid.

Lees verder via rijksinspecties.nl

Lees over dit onderwerp verder via:

Toezicht als tegenmacht

Toezichttips voor het nieuwe kabinet

Of kom naar de geheel nieuwe editie van de HCB Seminarreeks ‘Toezicht in Transitie 2021 – Next Level toezicht in de praktijk’  met Theodor Kockelkoren (Staatstoezicht op de Mijnen), prof. Muel Kaptein (hoogleraar Erasmus Universiteit), Paul van Dijk (adviseur) en Meike Bokhorst (Universiteit Utrecht, Nationale Ombudsman)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 − zes =