11:50
04 oktober 2022

Onduidelijkheid over gegevensuitwisseling schuldhulp

Onduidelijkheid over gegevensuitwisseling schuldhulp

Het is vaak niet duidelijk welke gegevens partijen mogen delen in het kader van de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs). De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) ontvangt al jaren signalen, klachten en vragen over bijvoorbeeld vroegsignalering. Ook worden gegevens gedeeld terwijl daar geen wettelijke grondslag voor is.

Veel vragen
Sinds de wetswijziging begin dit jaar is er meer duidelijkheid over wat wel en niet mag, maar ‘toch blijken er in de praktijk nog veel vragen te zijn’, schrijft de AP in een handreiking. De wet regelt dat mensen bij gemeenten terecht kunnen als ze problematische schulden hebben of schulden hebben die problematisch kunnen worden. De toezichthouder benadrukt dat het moet gaan om problematische schulden.

Lees verder via binnenlandsbestuur.nl

 

Meer leren over als overheidsjurist over de Omgevingswet, Aanbestedingswet, Wob/Woo en 3 jaar werken met de AVG? Kom naar de HCB Seminarreeks ‘Juridische Update 2021’ die start op 24 september bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs en wordt georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.