06:43
12 juni 2021

Onderwijs en cultuur: belangrijkste plannen voor 2021

Onderwijs en cultuur: belangrijkste plannen voor 2021

Steun voor culturele sector in coronacrisis
De coronacrisis is nog niet voorbij. Culturele instellingen hebben het moeilijk. Veel voorstellingen zijn afgelast en er mag nog niet veel publiek komen. Veel makers zitten zonder werk. Tegelijkertijd lopen de kosten van veel bedrijven en zelfstandigen door.

De steun van de afgelopen maanden loopt daarom door in 2021. Het kabinet trekt bovenop de algemene steunmaatregelen € 482 miljoen extra uit voor de culturele sector. De culturele en creatieve sector kan ook een beroep doen op de algemene steunmaatregelen uit het noodfonds. Dat betekent dat er naar verwachting in 2021 ruim € 700 miljoen beschikbaar is voor cultuur.

Hiermee steunt het kabinet de werkgelegenheid in de culturele sector. En kunnen culturele instellingen verder investeren in creatieve en innovatieve ideeën. Zodat er ook na de coronacrisis een sterke culturele en creatieve sector staat. Dat maakt Nederland ook tot een aantrekkelijk gebied voor bedrijven om er zich te vestigen.

Steun onderwijs in coronacrisis
De coronacrisis heeft grote gevolgen voor het hele onderwijs. Kinderopvang, scholen en onderwijsinstellingen hebben lessen op afstand georganiseerd en noodopvang aangeboden. Sommige leerlingen en studenten lopen door de coronacrisis achterstand op.

Lees verder via rijksoverheid.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 4 =