02:04
06 december 2022

OM: Maak van drugsvilla een wijkgebouw

Panden van criminelen omtoveren tot wijkgebouw of opvanghuis. Een schadefonds voor slachtoffers van drugsmisdrijven. Het Openbaar Ministerie broedt op mogelijkheden om afgepakt crimineel vermogen zichtbaarder terug te geven aan de samenleving. Vaak is het wegslepen van een dikke Mercedes voor de deur van een crimineel een veel duidelijker signaal richting de buurt – Marianne Bloos

Met interesse kijkt het Openbaar Ministerie (OM) naar Italië, waar in beslag genomen villa’s van maffiabazen een maatschappelijke bestemming krijgen. Zo zijn in de noordelijke regio Emilia-Romagna verschillende maffiapanden omgebouwd tot bibliotheek of opvanghuis voor bedreigde vrouwen.

,,Prachtige initiatieven”, zegt Marianne Bloos, hoofd van het Functioneel Parket van het OM. ,,Graag bespreken we of daar ook in Nederland draagvlak voor is.” Crimineel vastgoed een maatschappelijke bestemming geven past binnen de nieuwe wegen die het OM zoekt om de strijd tegen ‘ondermijnende criminaliteit’ zichtbaarder te maken.

Lees verder via BD – OM Maak van drugsvilla een wijkgebouw

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.