12:41
03 oktober 2022

CDA: Minder festivals vanwege te weinig politiecapaciteit

DEN HAAG – Het CDA roept burgemeesters op het aantal festivals te beperken. De vele dance-evenementen slokken politiecapaciteit op, terwijl het korps met een groot tekort aan mankracht zit.Het voorstel is onderdeel van het politieplan dat het CDA vandaag presenteert. Zo constateert de partij dat het aantal festivals maar blijft stijgen. „Op zichzelf leuk voor het publiek. Maar het vraagt natuurlijk ook veel van de politie”, schrijft kandidaat-Kamerlid Chris van Dam in het politieplan. Volgens de CDA’er halen al die feesten de politie uit de wijk en kan het ten koste gaan van recherchewerk. „Dat knelt nu de sterkte niet op orde is.”

Bron: Telegraaf

2 comments

 • Als het CDA de politie wil “ontzien” dan kan het CDA beter de politie inzet bij voetbalwedstrijden beperken (kort door de bocht samengevat de politie moet stoppen met babysitten bij voetbalhooligans), en een andere organisatie dan de politie laten hollen van hennepkwekerij naar hennepkwekerij.

  Voor de volledigheid: het CDA is mede op aandringen van dit aangenomen voor gaan nadenken:

  Politiecapaciteit vrijmaken voor aanpakken terreur:
  http://gerrithartholt.blogspot.nl/2016/12/resolutie-politiecapaciteit-vrijmaken.html

  Reply
  • veiligheid bij bijvoorbeeld voetbalwedstrijden zijn clubs, knsb en de toeschouwers ook [mede]verantwoordelijkheid ! dit vind ik overigens ook bij evenementen…. Hier ligt dus nog een vertaalslag!

   Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.