01:52
22 maart 2023

OM-baas verdedigt preventieve arrestaties van klimaatdemonstranten rond A12-blokkade

OM-baas verdedigt preventieve arrestaties van klimaatdemonstranten rond A12-blokkade
De hoogste baas van het Openbaar Ministerie, Gerrit van der Burg, vindt dat protesten “steeds grimmiger” worden en verdedigt de preventieve aanhouding van acht klimaatactivisten, nu ruim een week geleden.
“Die aanhoudingen zijn op verdenking van opruiing, een strafbaar feit, gebaseerd. En we hebben de meest laagdrempelige manier gebruikt om hen op te pakken”, zegt Van der Burg in een interview met NRC.

De voorzitter van het College van procureurs-generaal van het OM reageert zo op de beslissing van het OM om de klimaatdemonstranten die zouden hebben opgeroepen tot een blokkade van de A12 vorige week preventief te arresteren. Zij werden weer vrijgelaten, maar kregen wel een gebiedsverbod.

Lees verder via nu.nl

Lees her het artikel van Hans Moors Onderzoeker Hans Moors over de avondklokrellen: ‘Demonstranten hebben ook altijd iets te vertellen’

Leren van o.a. Hans Moors van Emma en reflecteren als burgemeester, wethouder, hoofd van politie, officier van justitie of hoofd OOV op veiligheidsthema’s als mensenhandel, cybercime, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 9 februari 2023 naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ in Den Haag georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Verder met oa prof. dr. Bob Hoogenboom, prof. dr. Jon Schilder en prof. dr. Janine Janssen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *