01:04
22 maart 2023

Steeds meer arbeidsmigranten in Nederland; we kunnen (nu) niet zonder

Steeds meer arbeidsmigranten in Nederland; we kunnen (nu) niet zonder

Het aantal arbeidsmigranten in ons land is de afgelopen jaren flink toegenomen. Op dit moment zijn er 800.000 mensen uit onder meer Oost-Europa werkzaam in de land- en tuinbouw, de verschillende distributiecentra en de bezorging. “Als die vandaag weggaan, wordt het moeilijk om deze vacatures in te vullen”, zegt Olaf van Vliet, hoogleraar economie aan de Universiteit Leiden.

Het aantal arbeidsmigranten in Nederland is tussen 2006 en 2021 verviervoudigd, zo blijkt uit onderzoek van SEO Economisch Onderzoek in opdracht van uitzendkoepel ABU. Een steeds groter deel van de groep komt uit Midden- en Oost-Europa. Vaak gaat het om Polen, maar de laatste jaren groeit het aandeel Roemenen en Bulgaren.

Lees verder via nu.nl

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen (arbeidsmigranten, woonwagenbewoners) en de aanpak van kwetsbare gebieden (waaronder aandachtswijken, vakantieparken, bedrijventerreinen, woonwagenlocaties en buitengebieden)? Kom naar de HCB Cursus ‘Aanpak bijzondere doelgroepen en kwetsbare gebieden 2023’ die start op 17 maart 2023 in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *