11:30
04 oktober 2022

Niet oma’s gehaktballen maar syndru: 3 aanhoudingen en ruim 12 doorzoekingen

Niet oma’s gehaktballen maar syndru: 3 aanhoudingen en ruim 12 doorzoekingen

Waar normaal de geur van oma’s gehaktballen, vers brood of net gemaaid gras hun neuzen binnen kringelt, wisten omwonenden in Venlo op 7 april 2020 niet wat ze roken: rond een rijtjeswoning in hun wijk hing een sterk chemische geur. Een geur die niet past bij een normale woonwijk, maar hoort bij professionele laboratoria en fabrieksprocessen, met alle gezondheidsrisico’s van dien en explosiegevaar. De politie werd gealarmeerd en strafrechtelijk onderzoek Goudhaan is opgestart. En vandaag klapte dat onderzoek: 3 aanhoudingen en ruim 12 doorzoekingen.

Op 12 locaties waren er vanmorgen doorzoekingen: 9 huizen en 3 bedrijfspanden op diverse locaties in Limburg en Noord-Brabant. Vanuit enkele plekken is ‘doorgestapt’ naar extra zoeklocaties. Drie verdachten uit Venlo (58), Ospel (34) en Aarle-Rixtel (41) zijn aangehouden. De hoofdverdachte is de man uit Venlo. Hij was al geen onbekende van politie en justitie. Hij kreeg eerder voor drugsgerelateerde feiten 6 jaar gevangenisstraf opgelegd in België en 9 jaar in Duitsland. Hij is vandaag ook aangehouden voor oudere Opiumwet-feiten en voor het jarenlang witwassen van grote geldbedragen.

Lees verder via om.nl

Meer leren over een geïntegreerde aanpak van ondermijning waaronder de aanpak in de Haagse Weimarstraat en voorbeelden van preventieve projecten? Kom 13 november naar de geheel nieuwe editie van ons half-jaarlijks HCB Online Seminar ‘De Veilige Gemeente 2020/2021 – Geïntegreerde aanpak van ondermijnende georganiseerde criminaliteit’ met o.a. Leonie Willemsen, Programmamanager Ondermijning Gemeente Tilburg, Freek Pecht, Eenheidscoördinator synthetische drugs, Politie Zeeland-West-Brabant en Frank van Summeren, RONT Management Consultants

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.