03:42
08 december 2022

NCTV: meer toezicht en blokkades bij evenementen – Veiligheidsbeleid gemeenten

Grote evenementen rond Kerst en Oud en Nieuw worden na de aanslag op een kerstmarkt in Berlijn scherper beveiligd. Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid Dick Schoof zegt dat er meer toezicht komt en dat er wegblokkades worden opgeworpen. Die moeten voorkomen dat een aanslag kan worden gepleegd met een vrachtwagen, zoals gisteren gebeurde in Berlijn en eerder dit jaar in Nice.

De maatregelen zijn bedoeld voor onder meer kerstmarkten, de festiviteiten rond Serious Request in Breda en vuurwerkshows in de Nieuwjaarsnacht. Schoof zegt dat de lokale autoriteiten beslissen welke maatregelen precies worden genomen.

De nationaal coördinator zegt dat de maatregelen nodig zijn vanwege het dreigingsniveau in Nederland. Dat is nog steeds ‘reëel’, het op een na hoogste niveau. “Maar het is belangrijk dat mensen nog steeds naar evenementen kunnen gaan”, aldus Schoof. “Het is belangrijk dat we niet ons leven laten bepalen door terroristen.”

Lees verder via

Een omgevallen bouwkraan, rellen rond de komst van een AZC, een evenement dat vreselijk misloopt, dumping van drugsafval, radicalisering en terreurdreiging, migratieproblematiek, overlast, georganiseerde misdaad, uitgaansgeweld. Luister en leer tijdens de HCB Colleges Veiligheid, Recht en Bestuur, start 1 november

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.