03:37
08 december 2022

Nepboef en alarmkoffer voor veiligheidsbewustzijn

De burgemeester van Noordenveld reikte onlangs de eerste alarmkoffer uit aan wijkbelangenvereniging Middenveld. Dankzij het mobiele alarmsysteem in deze koffer, krijgen buren van een afwezige bewoner een belletje zodra een ongewenste bezoeker in de woning komt.

De gemeente Noordenveld stelt zo’n alarmkoffer voor alle 24 dorps- en wijkbelangenverenigingen beschikbaar. Een uniek initiatief, dat bedoeld is om mensen meer te betrekken bij het belang van veilig wonen en sociale controle. Burgemeester Klaas Smid zegt het belangrijk te vinden dat de inwoners zelf bezig zijn met hun eigen veiligheid. De gemeente schenkt daarom een alarmkoffer aan elke dorps- en wijkbelangenvereniging onder voorwaarde dat die op haar beurt ook een soortgelijk systeem aanschaft. Inwoners kunnen het speciale apparaatje in de koffer van hun dorps- of wijkvereniging huren, bijvoorbeeld als ze op vakantie gaan. De huuropbrengst gaat naar andere veiligheidsinitiatieven binnen de omgeving.

Lees verder via Beveiligingnieuws –  Nepboef en alarmkoffer voor veiligheidsbewustzijn

Mooi initiatief om het veiligheidsbeleid in de gemeente te bevorderen. Meer leren tijdens de HCB Colleges Veiligheid, Recht en Bestuur start 1 november

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.