03:30
30 juni 2022

Kinderopvang luidt de noodklok: geen personeel en wachtlijsten tot een jaar

Kinderopvang luidt de noodklok: geen personeel en wachtlijsten tot een jaar

Kinderopvangorganisaties luiden de noodklok bij het kabinet. Het personeelstekort bij de organisaties is zo groot dat dagverblijven moeten sluiten en wachtlijsten tot een jaar ontstaan. Om zeker te zijn van een plek, schrijven sommige vrouwen zich al in terwijl ze net zwanger zijn. Elly Brand van kinderopvangorganisatie Kibeo spreekt van een ‘ernstige situatie’.
poster

Uit onderzoek van december vorig jaar blijkt dat landelijk 82 procent van de kinderopvanglocaties een tekort aan pedagogisch medewerkers heeft. Daarnaast geeft 87 procent van de buitenschoolse opvang in Nederland aan dat er een tekort aan medewerkers is. Bij de peuteropvang heeft 51 procent een tekort aan personeel.

Lees verder via omroepzeeland.nl

Leren hoe je een wendbare organisatie wordt? Kom 9 juni naar de geheel nieuwe editie van het HCB Seminar ‘Checklist Kinderopvang’ deze keer over Wendbaarheid organiseren in de praktijk. Met Pauline Slot, Universitair Docent en onderzoeker op het gebied van kwaliteit in de kinderopvang, Universiteit van Utrecht, Mark Nijssen, oprichter en adviseur bij de organisatieontwerpers en Roswitha Heitbrink, Samensturend verandermanager

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.