11:23
05 december 2022

huisvesting arbeidsmigranten: Molenlanden en marktpartijen maken afspraken

huisvesting arbeidsmigranten: Molenlanden en marktpartijen maken afspraken

Op woensdag 1 september is de intentieverklaring ‘Huisvesting arbeidsmigranten in Molenlanden’ ondertekend door DB Work, United Homes, AB Midden Nederland, Homeflex, Covebo, Optima Uitzendburo en de gemeente Molenlanden. De partijen die deze overeenkomst ondertekenden hebben onder andere afgesproken om samen te zorgen dat arbeidsmigranten op een goede en veilige manier kunnen wonen en daarbij aandacht te hebben voor de omgeving.

Huisvesting arbeidsmigranten
Wethouder economie Teunis Jacob Slob: “Arbeidsmigranten leveren een belangrijke bijdrage aan onze economie. Een deel van de Molenlandse bedrijven is structureel aangewezen op buitenlandse arbeiders. Als gevolg van deze ontwikkeling is er steeds meer behoefte aan geschikte huisvesting voor deze doelgroep. Op dit moment worden buitenlandse arbeiders ook gehuisvest in woningen die we liever willen vrijspelen voor woningzoekenden, zoals starters. In samenwerking met marktpartijen zoeken we daarom naar passende oplossingen waarbij economische groei, leefbaarheid in de dorpen/stad en passende huisvesting hand in hand gaan.”

Lees verder via regioonline.nl

Meer leren over Huisvesting Arbeidsmigranten? Kom naar de 3-daagse HCB Cursus die start op 4 november 2022 met oa Jeroen Kemna, Frank van Summeren en Werner van Herle. Kijk op de website van het Haags Congres Bureau voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.