11:45
05 december 2022

WhatsApp krijgt Europese privacyboete van 225 miljoen om misbruik gebruikersgegevens

WhatsApp krijgt Europese privacyboete van 225 miljoen om misbruik gebruikersgegevens

Nieuws, weetjes en verwijzingen naar wat de moeite waard is uit de wereld van tech, internet en gadgets, voor u bij elkaar geblogd door de specialisten van de Volkskrant.

WhatsApp moet 225 miljoen euro boete betalen vanwege een ernstige overtreding van de Europese privacywet AVG. Volgens de Irish Data Protection Commission, de waakhond die toeziet op de privacy van Facebook in Europa, kon WhatsApp niet goed uitleggen hoe het de gegevens van gebruikers verwerkte. Ook werd niet goed toegelicht hoe data tussen WhatsApp en moederbedrijf Facebook werden gedeeld, evenals met andere bedrijven die onder Facebook vallen. Het is de hoogste boete die de Ierse waakhond ooit oplegde.

Lees verder via volkskrant.nl

Meer leren over als overheidsjurist over de Omgevingswet, Aanbestedingswet, Wob/Woo en 3 jaar werken met de AVG? Kom naar de HCB Seminarreeks ‘Juridische Update 2021’ die start op 24 september bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs en wordt georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Er zijn ook online-tickets verkrijgbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.