03:55
24 januari 2022

Honderd gemeenten kopen samen digitale weerbaarheid in

Honderd gemeenten kopen samen digitale weerbaarheid in

Gemeenten doen inmiddels volop mee aan het programma GGI-Veilig, een aanbesteding om digitale weerbaarheid van de gemeente te verhogen. Meer dan honderd gemeenten hebben VNG gemachtigd om namens hen raamovereenkomsten te sluiten met betrekking tot firewalls, bescherming tegen DDoS-aanvallen en consulting rondom security.

Voorzieningen worden goedkoper
Het programma GGI-veilig is één van de onderdelen van de Gemeentelijke Gemeenschappelijke Infrastructuur. In februari van dit jaar werd er een marktconsultatie voor een Europese aanbesteding gepubliceerd. Dit diende als eerste stap om meer inzicht te krijgen in de markt. Inmiddels zijn vele gemeenten aangesloten. De samenwerking tussen de gemeenten maakt het volgens de organisaties makkelijker om de eigen digitale weerbaarheid op een hoger niveau te krijgen, zo gaven de gemeenten destijds aan. Door samen te werken wordt aanbesteden goedkoper en wordt het gebruik van de voorzieningen ook minder duur. Onder de aanbesteding valt onder meer netwerkmonitoring met 24/7 bewaking, aanvullende securitydiensten zoals firewalls en anti-DDoS, en consulting rondom security.

Lees verder via binnenlandsbestuur.nl

Meer leren over actuele wetgeving voor overheidsjuristen, waaronder de aanbestedingswet? Kom naar de Nieuwspoort Seminarreeks ‘Juridische Update 2018 voor Overheidsjuristen’ die start op 21 september. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 1 =