05:53
27 mei 2024

Gemeenten zien honderden keren per jaar illegaal sekswerk

Gemeenten zien honderden keren per jaar illegaal sekswerk

Gemeenten en politie stuiten honderden keren per jaar op illegale prostitutie, blijkt uit een rondgang van de NOS en regionale omroepen. In veruit de meeste gevallen treffen ze sekswerkers aan in woningen, maar soms ook in hotels, massagesalons of op vakantieparken.

Ruim 150 ondervraagde gemeenten constateerden de afgelopen vijf jaar meer dan 2700 keer sekswerk op plekken waar dat volgens de lokale regels niet mag. In veel gemeenten is sekswerk vanuit huis verboden.

Vandaag bleek al dat gemeenten sterk verdeeld zijn over een wetsvoorstel om sekswerk vanuit het eigen huis toe te staan. Zij zouden daarvoor een vergunning moeten verlenen.

Ook gemeenten die zulke thuisontvangst nu al toestaan, zien regelmatig illegaal sekswerk. Sekswerkers huren bijvoorbeeld voor hun werk een kamer bij iemand anders, wat weer niet mag.

Lees verder via nos.nl

Meer leren over verwarde personen, ondermijning en bevoegdheden van de burgemeester op het gebied van OOV (online gebiedsverboden en demonstratierecht? Kom 15 mei naar het HCB Seminar ‘Topsprekers in Veiligheid’ met prof. dr. Michiel van der Wolf (Rijksuniversiteit Groningen), mr. Jan van der Grinten (Van Doorne en Universiteit Leiden) en prof. dr. Karin van Wingerde (Erasmus Universiteit).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *