05:27
27 mei 2024

Aandacht voor ondermijning leidt tot mooie resultaten

Aandacht voor ondermijning leidt tot mooie resultaten

Wat je aandacht geeft dat groeit. Dat is een gevleugelde uitspraak die zeker van toepassing was onlangs tijdens de landelijke week van de ondermijning. Vele organisaties die betrokken zijn bij de bestrijding vroegen vorige week aandacht voor de gevaren en de signalen van ondermijning. En dat aandacht ook resulteert in mooie resultaten dat bleek maar weer.

Criminelen maken voor illegale activiteiten vaak gebruik van legale diensten. Bijvoorbeeld door winkels, cafés, woningen of vrachtauto’s te gebruiken voor witwassen, drugshandel, illegale prostitutie, wietplantages of het opslaan van wapens. Dat heet ondermijning. Ondermijning zorgt voor meer criminaliteit en minder veiligheid in de samenleving.  Naast dat we vorige week veel aandacht hebben besteed aan ondermijning hebben we ook een aantal mooie resultaten te melden.

Iedere crimineel heeft transport nodig
De politie-eenheid Oost-Brabant heeft speciale aandacht voor ondermijnende criminaliteit in de transportsector.  Een onlangs opgericht team houdt zich bezig met het verstoren van druggerelateerde ondermijnende criminaliteit in de transport en logistieke sector.

Dat melden van verdachte zaken erg belangrijk is bewees onlangs een melding van een post- en sorteercentrum. Hun melding van een verdachte zending resulteerde in de vangst van 225 kilo BMk, een grondstof voor de vervaardigen van synthetische drugs (bijvoorbeeld: Xtc).

Lees verder via politie.nl

Meer leren over verwarde personen, ondermijning en bevoegdheden van de burgemeester op het gebied van OOV (online gebiedsverboden en demonstratierecht? Kom 15 mei naar het HCB Seminar ‘Topsprekers in Veiligheid’ met prof. dr. Michiel van der Wolf (Rijksuniversiteit Groningen), mr. Jan van der Grinten (Van Doorne en Universiteit Leiden) en prof. dr. Karin van Wingerde (Erasmus Universiteit).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *