08:14
16 augustus 2022

De overheid is zelf de grote aanjager van het personeelstekort in het sociaal domein

De overheid is zelf de grote aanjager van het personeelstekort in het sociaal domein

Er is snel een inkomensafhankelijke eigen bijdrage voor jeugdzorg en kinderopvang nodig, menen Raymon Gradus en Pierre Koning, beiden hoogleraar aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

De brancheorganisatie Kinderopvang luidt de noodklok (Trouw, 23 mei). Steeds meer kinderopvanginstellingen moeten vanwege het gebrek aan personeel groepen opheffen en de komende vijf jaar zijn alleen al voor de kinderopvangsector 32.000 extra medewerkers nodig voor groeiende vraag naar kinderopvang.

Lees verder via trouw.nl

Leren hoe je een wendbare organisatie wordt? Kom 9 juni naar de geheel nieuwe editie van het HCB Seminar ‘Checklist Kinderopvang’ deze keer over Wendbaarheid organiseren in de praktijk. Met Pauline Slot, Universitair Docent en onderzoeker op het gebied van kwaliteit in de kinderopvang, Universiteit van Utrecht, Mark Nijssen, oprichter en adviseur bij de organisatieontwerpers en Roswitha Heitbrink, Samensturend verandermanager. Bij inschrijving voor 26 mei ontvangt u tevens het gloednieuwe boek van spreker Mark Nijssen ‘Organiseren op je voorvoeten’kado!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.