07:37
19 april 2024

Expired: ‘Buurtbewoners Slotervaart overwegen knokploeg tegen terreurjongeren’

Stelselmatig PvdA-knuffelbeleid drijft burgers tot het uiterste. Lees ook: ‘Jongeren’ Amsterdam-West filmen opblazen auto met vuurwerk, vieren feest

Autobranden, geweld en intimidatie op straat door jongeren: in Slotervaart (Amsterdam-West) is het al sinds mensenheugenis aan de orde van de dag. Maar sinds op oudejaarsavond een brommobiel van een gehandicapte bewoner aan de Johan Huizengalaan werd gesloopt met een vuurwerkbom zijn de bewoners het helemaal zat. Eén van de bewoners, bewoner ‘Jan’, laat aan AT5 weten dat hij er over denkt een knokploeg op te richten. “In een andere buurt hadden we een knokploeg van veertig man klaarstaan”, aldus Jan.

Uiteraard doet (en kan) de gemeente helemaal niets. Behalve veel beloven en het installeren van ‘meer cameratoezicht’ hebben straatterroristen gewoon een carte blanche en is de straat in hun handen. “Ze staan wel allemaal mooi te lullen, maar burgemeester Van der Laan (PvdA) leeft in mijn beleving alleen voor het centrum en meneer Baâdoud (PvdA) heeft mooie praatjes, maar er gebeurt helemaal geen moer”, aldus buurtbewoner Jan.

Ghetto Slotervaart

Slotervaart is al een jaar of dertig hét ghetto van Amsterdam. In het stadsdeel Nieuw-West, waar Slotervaart onder valt, wonen veel allochtonen, staan veel goedkope flats en is zowel de gemiddelde opleiding als het gemiddelde inkomen zeer laag. Beruchte, vooral Marokkaanse, criminelen waarvan sommigen nu bij de zogenaamde ‘Mocro Maffia’ horen, berucht vanwege de vele liquidaties, groeiden op in Slotervaart.

Lange tijd werd de straatterroristen dankzij een klassiek PvdA-pappen en nathouden-beleid geen strobreed in de weg gelegd. Grote en kleine criminelen, straatterroristen en overlastveroorzakers kregen vooral heel veel ‘hulpverlening’ (op kosten van de belastingbetaler) maar de orde handhaven zat er niet in.

Pas toen het wegintimideren van een Volkskrant-lezend fatsoenlijk gezin in de Diamantwijk aandacht kreeg in de Volkskrant werd er ook echt wat ondernomen tegen de problematiek.

PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch (PvdA), die bekend stond als ‘de sherrif van Slotervaart’, zorgde met zijn no-nonsense en zero tolerance beleid ervoor dat het enige tijd beter ging maar uiteindelijk zakte het stadsdeel onder leiding van stadsdeelvoorzitter Baâdoud weer af naar ghettostatus.

Bron: Regio TPO

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *