12:49
22 februari 2024

Expired: Criminele motorclubs breiden uit in het Noorden

Expired: Criminele motorclubs breiden uit in het Noorden

Outlaw motorclubs breiden zich ook in Noord-Nederlands verder uit. Er zijn acht clubs actief, waarvan het aantal chapters is gegroeid naar 24.

In 2013 waren er nog 17 afdelingen van clubs verspreid over de drie noordelijke provincies. ,,De aanpak heeft onze hoogste prioriteit”, aldus de politiechef eenheid Noord-Nederland Oscar Dros. ,,We zetten alle mogelijke opsporingsmethoden in.” Toch weten clubs als Hells Angels en Satudarah zich te handhaven en zelfs uit te breiden. ,,Dat is verontrustend”, erkent Dros.

Wet

De zogenaamde outlawclubs lappen wettelijke regels aan hun laars en driekwart van de leden maakt zich schuldig aan praktijken als afpersing, drugshandel, intimidatie en geweld.

Hoewel minder erg dan in het zuiden van het land, wordt crimineel gedrag van bikers ook hier steeds zichtbaarder. Zoals de gewelddadige ontvoering van een ex-lid van No Surrender in Eelde/Glimmen vorige maand. Aanhoudingen in deze zaak motiveerden meerdere ex-leden om in contact te treden met de politie. Inmiddels heeft een tweede ex-lid -ook in bad standing uit de club gezet- aangifte gedaan van intimidatie en bedreiging door clubleden.

Lees verder via

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *