08:44
18 januari 2022

Brandveiligheid gevelplaten centraal in rondetafelgesprek Tweede Kamer

Brandveiligheid gevelplaten centraal in rondetafelgesprek Tweede Kamer

Afgelopen donderdag organiseerde de vaste Kamercommissie voor Binnenlandse Zaken een rondetafelgesprek over de brandveiligheid van gevelplaten. Kamerleden konden vragen stellen aan vertegenwoordigers van de branchevereniging van isolatiemateriaal, de brandweer, een aantal brandveiligheidsexperts, het Verbond van Verzekeraars en de VNG. Namens het IFV zat lector Brandpreventie René Hagen aan tafel.

Hagen startte zijn betoog met de constatering dat we het in deze bijeenkomst hebben over de risico’s van kunststoffen in de buitengevel, maar dat we diezelfde kunststoffen ongestoord toepassen in onze matrassen en meubels.

Verder gaf hij aan dat het nog te vroeg is om de situatie van gevels in Nederland te linken aan de gevolgen van de brand in Grenfell Tower in Londen: “Inmiddels is bekend dat er bij Grenfell Tower veel meer aan de hand was dan alleen een brandbare gevel. Om precies te weten wat er is gebeurd, moeten we de nu nog lopende onderzoeken in Engeland afwachten. Het eerste rapport wordt in november verwacht.”

Lees verder via ifv.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 5 =