09:46
03 oktober 2022

Brand bij islamitische stichting in Veldhoven, politie gaat uit van brandstichting

Brand bij islamitische stichting in Veldhoven, politie gaat uit van brandstichting

Een gebouw in Veldhoven waarin een omstreden islamstichting is gevestigd is vannacht zwaar beschadigd geraakt door brand. De politie gaat uit van brandstichting. Er is niemand aangehouden.

Volgens getuigen lagen er straatstenen in en naast het gebouw die mogelijk gebruikt zijn om ruiten in te gooien.

De brand brak uit rond 02.30 uur. Binnen een uur had de brandweer het vuur geblust. Er was niemand in het pand aanwezig.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak. Bij het gebouw is technisch onderzoek gedaan. Op basis van de aangetroffen situatie wordt uitgegaan van brandstichting, zegt een woordvoerder.

Lees verder via nos.nl

Leren en reflecteren als burgemeester op veiligheidsthema’s als cybercime, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 30 september naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ op locatie Kasteel Hernen. Met oa prof. dr. Bob Hoogenboom, prof. dr. Jon Schilder en prof. dr. Janine Janssen

Meer leren over de integrale aanpak van verwarde personen en stelselmatige daders? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 3 november in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.