05:23
06 december 2023

BK komt met ‘Een beter plan voor de kinderopvang’

BK komt met ‘Een beter plan voor de kinderopvang’

Bijna-gratis kinderopvang in 2027. Er is al veel over geschreven en gezegd door diverse experts. Zo zouden alleen de hoge inkomens ervan profiteren, zorgt het niet voor meer kansengelijkheid en zou het niet zorgen voor meer arbeidsparticipatie onder moeders. Hoe het dan wel moet? De Brancheorganisatie Kinderopvang komt nu met ‘een beter plan voor de kinderopvang’ met drie voorwaarden: toegankelijkheid, betaalbaar en eenvoudig & betrouwbaar.

Ouders moeten kunnen kiezen voor liefdevolle opvang in de buurt die bij hun kind past, aldus de BK. Helaas is dat anno 2023 vaak niet of amper mogelijk door lange wachtlijsten en personeelstekorten. De branchepartij presenteert daarom het rapport ‘Een beter plan voor de kinderopvang’.

Zelf zeggen ze hierover op hun site: ‘De herziening van het kinderopvangstelsel vraagt tijd en andere oplossingen die passen bij onze arbeidsmarkt. Met ons plan hebben we daartoe een handreiking gedaan. Wat ons betreft is dit een startpunt voor een goed gesprek om dit plan nog beter te maken. We nodigen iedereen uit om het te lezen en ons te inspireren met aanvullingen en suggesties.’

Lees verder via kinderopvangtotaal.nl

Wilt u leren over slagvaardig teams en teaming? Kom 20 maart naar de HCB Masterclass ‘Slagvaardige Teams in kinderopvang, basisonderwijs en IKC 2024’ georganiseerd door het Haags Congres Bureau. U ontvangt als deelnemer het boek van Hans van der Loo en Patrick Davidson ‘Teaming – De nieuwe realiteit van samenwerken’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *