04:14
22 september 2023

Amsterdam tilt brandveiligheid ziekenhuizen en zorginstelling naar hoger plan

Verschillende Amsterdamse organisaties hebben de handen ineengeslagen voor het brandveiliger maken van de zorg. Het ondertekenen van een convenant in september 2016 was een mijlpaal binnen de samenwerking.

De initiatiefnemers zijn SIGRA (Samenwerkende Instellingen Gezondheidszorg Regio Amsterdam) en Brandweer Amsterdam-Amstelland. Het convenant werd daarnaast ondertekend door burgemeester Van der Laan en 14 zorginstellingen in de regio.Het doel van de samenwerking is om de focus te verschuiven van regelgerichte naar risicogestuurde brandveiligheid (Video). Commandant Brandweer Amsterdam-Amstelland Leen Schaap: ‘Wij zien ook dat je soms iets anders moet vragen dan wat de wet voorschrijft zoals betere compartimentering, het verhogen van het veiligheidsbewustzijn bij de medewerkers en voldoende en goed getrainde BHV-ers, zowel overdag als in de nacht.’
Robert Thijssen, senior beleidsmedewerker bij SIGRA: “In de gezondheidszorg hebben we veel te maken met mensen die verminderd zelfredzaam zijn of brandgevaarlijk gedrag vertonen. Regelgeving is niet voldoende effectief, we moeten kijken naar waar de risico’s zitten en daar maatwerk voor leveren.”

Lees verder via Brandveilig.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *