03:24
31 januari 2023

Zeven aanhoudingen bij anti-witwasactie politie, ook invallen in buitenland

Zeven aanhoudingen bij anti-witwasactie politie, ook invallen in buitenland

De politie heeft op verschillende plaatsen in Nederland zeven mensen gearresteerd in een grootschalig onderzoek naar een criminele organisatie. De organisatie houdt zich volgens de politie bezig met witwassen en handel in verdovende middelen.

Er zijn tussen de 500 en 600 rechercheurs betrokken bij de actie, waarbij woningen en bedrijfspanden worden doorzocht. Tot nu toe zijn de arrestaties verricht in Rotterdam, Bergschenhoek, Oostvoorne, Nieuwerkerk aan den IJssel, Uithoorn en Amsterdam. Mogelijk worden nog meer verdachten aangehouden.

Actie duurt nog hele dag
Er zijn nog invallen bezig in het Limburgse Valkenburg, Montfoort, Den Haag en Denekamp. Ook in Luxemburg en Servië worden panden doorzocht. De politie zegt op Twitter te verwachten dat de actie nog de hele dag duurt.

Lees verder via nos.nl

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen en de aanpak van kwetsbare gebieden (waaronder aandachtswijken en bedrijventerreinen)? Kom naar de HCB Cursus die start op 4 november in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over een persoonsgerichte aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 3 november in Den Haag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *