08:14
27 september 2021

Ze willen gewoon léven hier, op wielen

Ze willen gewoon léven hier, op wielen

De zussen Bernadet en Melanie hopen vurig op een eigen standplaats op het kamp in Heusden waar ze opgroeiden. De gemeente is minder enthousiast. „We verdienen die plek!”

Bernadet Duister (24) legt haar sigaret op het randje van de asbak en typt in het Word-document op haar laptop: „Wachttijd huis: gem. 5 jaar. Wachttijd woonwagen: gem. 43 jaar.” Het is begin januari van dit jaar en ze zit aan de keukentafel in de woonwagen van haar ouders in Heesbeen, een dorp in de Noord-Brabantse gemeente Heusden. Bernadet en haar zus Melanie Duister (27) wachten nu vijftien weken op een gesprek met de gemeente. Die weigert twee lege woonwagenstandplaatsen op het Heesbeense kamp aan hen te verhuren. Ter voorbereiding op het gesprek zoekt Bernadet op internet naar artikelen over gemeenten die door de rechter op de vingers zijn getikt voor discriminatie van woonwagenbewoners. „Hier, in Den Haag, 43 jaar wachten. What the fuck.”

Lees verder via nrc.nl

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 22 juni bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag.

Meer leren over een goede omgang met woonwagenlocaties in de praktijk? Doe mee aan de 3-daagse HCB Cursus die start op 21 september 2021.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × vier =