05:37
25 september 2022

‘Werken in Schilderswijk is lot uit de loterij’

‘Werken in Schilderswijk is lot uit de loterij’

HOE IS HET MET…Maarten van Mierlo (35) werd begin december uitgeroepen tot ‘Wijkagent van het jaar 2017’. De gedreven politieman voelt zich ‘supertrots’ en is bepaald nog niet uitgekeken op ‘zijn’ Schilderswijk.

Hoelang heeft u erover gedaan om wijkagent van het jaar te worden?
,,Haha. Even rekenen: een kleine tien jaar, want ik ben in 2008 hier aan de Hoefkade begonnen. Ik zat tot die tijd in Leidschendam-Voorburg en kwam een vacature tegen voor wijkagent in de Schilderswijk. Dat leek me meteen heel leuk. En dat had ik goed gezien: het is een lot uit de loterij om hier te mogen werken.”

Het werk gaat verder dan af en toe een koe uit de sloot trekken.
,,Precies! Ik zit niet graag lange periodes achter het bureau en dat komt goed uit: het werk ligt hier op straat. In een oude volksbuurt bovendien, waar je heel makkelijk contact maakt en waar je zo kunt aanschuiven om, bij wijze van spreken, een hapje mee te eten. Ik heb de koning in de wijk begeleid, maar ik heb ook zwaar verslaafden van de straat geplukt. Het is hier een en al avontuur.”

Lees verder via ad.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.