07:03
31 juli 2021

Presentatie rapport ‘Van transparantie naar responsiviteit’

Presentatie rapport ‘Van transparantie naar responsiviteit’

Tijdens de laatste vergadering van dit jaar werd aan de Inspectieraad een nieuw rapport gepresenteerd. Een verkenning in opdracht van de Inspectieraad, uitgevoerd door Prof. Judith van Erp en Dr. Meike Bokhorst van de Universiteit Utrecht.

Aanleiding van de verkenning
In de Toezichtagenda 2015-2018 zijn transparantie en interactie belangrijke thema’s. Hoe kunnen toezichthouders omgaan met de maatschappelijke opgave op dit gebied? Om deze discussie te voeden, wil de Inspectieraad kennis en ervaringen uitwisselen over de ontwikkeling van omgevingsgerichte strategieën en praktijken bij inspecties. Prof. Judith van Erp en Dr. Meike Bokhorst van de Universiteit Utrecht zijn gevraagd om in dat kader te verkennen hoe inspecties omgaan met hun maatschappelijke omgeving. Deze verkenning vormt de weerslag van literatuurstudie, bijeenkomsten met toezichthouders, gesprekken met inspecteurs en casusonderzoek.

Lees verder via rijksinspecties.nl

Meike Bokhorst (Universiteit Utrecht) verzorgt op 16 mei samen met Paul van Dijk (zelfstandig adviseur) het openingsseminar in de HCB Seminarreeks ‘Toezicht in Transitie 2018 – Toezicht met gezag, gezag met toezicht’ georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Andere sprekers zijn prof. Adrienne de Moor-Van Vugt (UvA), Adriaan Denkers (zelfstandig onderzoeker) en Haiko van der Voort (TU Delft).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien + vijftien =