01:03
09 februari 2023

Wat zijn de gevolgen van het nieuwe kinderopvangstelsel?

Wat zijn de gevolgen van het nieuwe kinderopvangstelsel?

Als het aan het kabinet ligt zal kinderopvang vanaf 2025 bijna-gratis worden voor ouders en zal er geen kinderopvangtoeslag meer aan te pas komen. Een ingrijpende maatregel met veel gevolgen voor de sector en voor ouders. De beroepsvereniging van directeuren in de kinderopvang (bdKO) nodigde drie experts uit om daarover door te praten.

Tuncay Uyanik is directeur Kinderopvang bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en geeft sinds anderhalf jaar leiding aan een groep van veertig mensen die zich inzetten voor kwalitatief goede kinderopvang. Uyanik: ‘De kinderopvang is een relatief jonge sector die zich echt blijft ontwikkelen.’ De volgende stap in die ontwikkeling is het bouwen van dat nieuwe stelsel. Er zijn grote veranderingen op komst, zo werd duidelijk afgelopen Prinsjesdag.

Lees verder via kinderopvangtotaal.nl

Op zoek naar inspiratie voor je team op de basisschool, kinderopvang of IKC? En hoe je daarbij klantenergie, medewerker-energie en kind-energie benut? Kom 15 maart naar Utrecht voor de Nationale Directeurendag Kinderopvang & Basisonderwijs 2022 – Energieke Klantgerichte Organisaties georganiseerd door het Haags Congres Bureau en ondersteund door BMK en VNK.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *