11:02
09 december 2022

Wapens inleveren in de ‘week van de veiligheid’, maar in Twente en de Achterhoek doen we niet mee

Wapens inleveren in de ‘week van de veiligheid’, maar in Twente en de Achterhoek doen we niet mee

Sinds maandag kunnen mensen zonder het risico op een straf wapens inleveren tijdens het project ‘drop your knife, doe wat met je life’. De campagne in de wek van de veiligheid is gericht op het tegengaan van het messenbezit- en gebruik onder jongeren en jongvolwassenen. Zoals eerder gemeld doen Twentse- en Achterhoekse gemeenten niet mee aan het project.

Het aantal steekincidenten is de laatste jaren fors toegenomen. Landelijke cijfers uit 2019 laten zien dat het aantal minderjarige slachtoffers van messengeweld in drie jaar tijd is verdubbeld van honderd naar tweehonderd. Het aantal minderjarigen dat betrokken is bij steekincidenten is in diezelfde periode gestegen van 160 naar 380.

Twente nagenoeg gelijk
In Twente bleef het aantal steekincidenten nagenoeg gelijk in het afgelopen jaar ten opzichte van 2019. In Almelo waren volgens Alarmeringen.nl drie meldingen van een steekpartij, in Enschede waren dat er acht tegenover zes een jaar eerder en in Hengelo een. Het is niet bekend of het hier om jonge daders en jonge slachtoffers gaat. Enschede ziet zichzelf op de ranglijst van 2021 van gemeenten met de meeste steekpartijen terug op de gedeelde achtste plaats samen met Groningen en Tilburg. Tot aan eind augustus was het acht keer raak. Koploper is Rotterdam met 53, gevolgd door Amsterdam met 37 en Den Haag met 35 steekincidenten.

Lees verder via tubantia.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.