11:39
09 december 2022

‘De Kruisstraat is het veelkoppige monster van Eindhoven’

‘De Kruisstraat is het veelkoppige monster van Eindhoven’

Er zijn veel plannen voor achterstandswijk Oud-Woensel in Eindhoven. Tegen drugsoverlast, verkeersproblemen, en illegale kamerverhuur. „Je hoopt dat het een aantrekkelijkere wijk wordt om te wonen.”

In de Kruisstraat in Eindhoven zijn gezellig en grimmig geen tegenstellingen. Neem een gemiddelde mooie zomeravond in het weekend: het is druk in de lange straat vol shoarma- en kebabzaken, kappers, belwinkels en waterpijpcafés. De zoete geur van shisha overheerst. Op de volle terrassen zitten vooral mannen. Ze mogen graag kijken naar langslopende vriendinnengroepjes van tieners en twintigers die hun best hebben gedaan op hun make-up, dure handtassen dragen, en selfies maken.

Lees verder via nrc.nl

Meer leren over ondermijning? Kom 18 november 2021 naar het HCB Seminar ‘De Veilige Gemeente 2021 – Ondermijnende georganiseerde criminaliteit vanuit een Europees perspectief’ met o.a. Luud Geerlings, coördinator EURIEC, Han Moraal, Nederlands lid in het college van Eurojust en Secretaris-generaal IAP, Eric van der Schild, Project Manager Europol Financial Intelligence Public Private Partnership [EFIPPP] en Chair of the EFIPPP Steering Group en Frank van Summeren, adviseur veiligheid bij RONT Management Consultants

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 25 januari 2022 bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.